14/11/11

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αγώνας για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στους Δήμους


ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ!....

Φωτογραφικά ντοκουμένα. Δείτε την αθλιότητα και τη βρωμιά του κτηρίου, που στεγαζόταν πρίν το «Πνευματικό εργαστήρι» Δήμου Βύρωνα!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλειοψηφία που κυβερνάει σήμερα τον Δήμο και οι άλλοι, οι οποίοι παριστάνουν την αξιωματική αντιπολίτευση, υπήρξαν υπερασπιστές, προπαγανδιστές και υμνητές των προηγούμενων και τωρινών κυβερνήσεων και τοπικά στηρίγματα της εξουσίας του δικομματισμού και της καταστροφικής πολιτικής του, η οποία έφερε το εργαζόμενο λαό και την χώρα μας στη σημερινή δραματική κατάσταση.

Βύρωνας, 10 Οκτωβρίου 2011.- (Φωτό και Ρεπρτάζ: Τριανταφυλιά η Καθηγήτρια + Ευγενία Κ.). Οι φωτογραφίες είναι από το «Πνευματικό Εργαστήρι», του «Πολιτιστικού Κέντρου» (Π.Κ) του Δήμου Βύρωνα και τραβήχτηκαν τον Νοέμβρη του 2010, ενώ το ρεπορτάζ έγινε τον ίδιο μήνα, αλλά δυστυχώς από λάθος του συντονονιστή, τα υλικά είχαν «χαθεί στο χάος του κομπιούτερ». Βρέθηκαν όμως πρίν λίγες μέρες και τα δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα με καθυστέρηση αρκετών μηνών. Το κτίριο για το οποίο γίνεται λόγος, εξ αιτίας της οικονομικής χρεωκοπίας του Δήμου, εγκαταλείφθηκε και το «πνευματικό εργαστήρι» του Δήμου λέγεται ότι θα μεταστεγαστεί στο παλιό Δημαρχείο.

Το ρεπορτάζ αφορά αποκλειστικά στη κατάσταση του κτιρίου, πρίν το «εργαστήρι» υποστεί την επέμβαση του ιδιοκτήτη, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία, αλλά και έξοδα, έτριψε με μηχάνημα και καθάρισε τις σκάλες του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε και σε μια σειρά αλλές λειτουργικές μικροβελτιώσεις του κτιρίου. Πρίν την επέμβαση καθαριότητας ( με σβούρα ) τόσο της εισόδου όσο και των κλιμάκων του κτιρίου, ο χώρος, θύμιζε περισσότερο αχούρι παρά «πνευματικό εργαστήρι»….. Η κατάσταση των δημοτικών κτιρίων και ο βαθμός καθαριότητας και φροντίδας, αποτελούσε πάντα και αποτελεί και σήμερα, βασικό κριτήριο για το αληθινό επίπεδο έγνοιας και πολιτισμού, που διαθέτει μια δημοτική αρχή.

Στο 3ο και 4ο όροφο του εργαστηρίου παραδίδονταν μαθήματα κιθάρας, πιάνου, βιολιού και ζωγραφικής, ενώ στο 1ο όροφο ραπτική και στο 2ο όροφο διδάσκονταν λαϊκοί και ευρωπαϊκοί χοροί με ευθύνη του δημοτικού Κέντρου Χορού της Ισιδώρας Ντάνκαν, έναντι μηνιαίας χρηματικής συνδρομής .

Παρακάτω, οι δημότες έχουν την ευακαιρία να δούν την κατάπτωση της δημοτικής αρχής και της Διοίκησης του λεγόμενου Π.Κ, παίρνοντας μια αντικειμενική ιδέα για το αχούρι,που η δημοτική αρχή της Ν.Δ και του κ. Χαρδαλιά παρουσίαζε ως στέγη «Πνευματικού Εργαστηρίου», άξιο για να διδάχτούν τα παιδιά μας και οι συμπολίτες μας, τέχνες και πολιτισμό!

Αντί να επισκευάσουν το μηχανισμό της αυτόματης λειτουργίας της πόρτας, οι ιθύνοντες του Π.Κ, σε μια επίδειξη «υψηλού πολιτισμού», τη στηρίζανε με σύρμα!....Επί πολλά χρόνια είχανε την πόρτα έτσι όπως την βλέπετε. Μήπως οι παρασιτικές διοικήσεις του Π.Κ και οι υπέυθυνοι της Δημοτικής Αρχής πατούσανε ποτέ το πόδι τους για να δούνε που μαθητεύουνε τα παιδιά μας και που εργάζονται οι καθιηγητές;

Θαυμάστε το πολιτιστικό επιπεδο των ακριβοπληρωμένων Δημάρχων, αντιδημάρχων και της προέδρου της Διοίκησης Π.Κ.

Έργα και ημέρες των ατσίδων της «νέας τεχνολογίας» στο Δήμο Βύρωνα. Εδώ η επιστήμη των νέων τεχνολογιών κάνει «άλματα»!

Νέα αντίληψη για τον φωτισμό των δημόσιων κτιρίων! Λέγεται ότι η νέα αισθητική στην τοποθέτηση των λαμπτήρων μελετήθηκε επίμονα από διεθνείς παράγοντας του πολιτισμού προκειμένου να παρουσιαστεί στην έκθεση της Λωζάνης, αλλά ο Δήμος Βύρωνα με σεμνότητα το αρνήθηκε!


Εξευτελισμός!



Ξοδεύουνε χιλιάδες ευρώ για τις εκλογικές τους εκστρατείες από τα χρήματα του φορολογούμενου λαού, αλλά δεν βρήκανε μερικές δεκάδες ευρώ για να βάλουν μερικά πλάισια ώστε να αναρτούν τις ανακοινώσεις του Πνευμ.Εργαστήριου


Ο κουβάς αποτελεί απόδειξη μιας μόνιμης τριτοκοσμικής κατάστασης στην καθαριότητα, που κυριαρχεί σε ολοκληρο το κτίριο. Επί πολλά χρόνια, όπως πληροφορηθήκαμε, δεν υπήρξε κανένας παράγοντας της Διοίκησς του Π.Κ, αντιδήμαρχος, Δήμαρχος ή άλλος που να έχει επισκευτεί και να έχει κάνει οποιδήποτε παρέμβαση για να εξαφανιστεό το κατάντημα αυτό.




Θαυμάστε τους!....


Αδιαφορία και παρασιτισμός.

Γενναιόδωρη πρόσφορά αφρικανού θαυμαστή του δημοτικού έργου


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΘΡΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΑΦΝΗ!

Υπουργός πολιτισμού αφρικανικής χώρας που ρωτήθηκε διακριτικά είπε ότι πρόκειται για σπάνια ευρήματα καθισμάτων, τα οποία η κυβέρνηση της χώρας του, δωρίζει ως θρόνους για τα νέα αξιώματα του κ. Χαρδαλιά ως Δημάρχου και της Αντιδημάρχου Πολιτιμού κ. Δάφνης Πηνελόπης.


Τα αριστουργηματικά αυτά αρχαία αραβουργήματα, που έξοχοι καλλιτέχνες «κέντησαν», όπως βλέπετε, πάνω σε αυτούς τους θαυμάσιους αρχαίους θρόνους, η ατελής φωτογραφική μηχανή της ομάδας, που έκανε το ρεπορτάζ, δεν μπόρεσε δυστυχώς να τα αποτυπώσει σε όλο το καλλιτεχνικό τους θάμπος!


Εδώ, όπως βλέπετε διέθεταν πίνακα ανακοινώσεων αλλά τον είχαν αχρηστεύσει!.... Για την ιστορία θα σημειώσουμε ότι οι πίνακες αυτοί είχαν φτιαχτεί το 2009 μετά από διαβήματα και διαμαρτυρίες του μέλους της Επιτροπής μας κ. Δ. Σουλιώτη στην πρόεδρο του Π.Κ κ. Δάφνης Π. αλλά τους είχαν παρατήσει. Άλλωστε μήπως αυτοί τους πληρώνουν;

Πνευματικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα Ιθώμης και Κύπρου :Αυτά τα αντικείμενα είναι στοιβαγμένα πίσω από τις βιτρίνες στους διαδρόμους του 3ου ορόφου!.....



Αριστερά: το μεγάλο σκοτεινό αντικείμενο που βλέπετε είναι ένα άχρηστο ψυγείο. Το έχουν παρατήσει εκεί πολλά χρόνια τώρα, δείγμα και αυτό του σεβασμού τους προς παιδιά, που είχαν την ατυχία να τους έχουν ως «προστάτες» του πολιτισμού !....….


Η «μαύρη» γραμμή είναι πρεβάζι στο τοίχο του «πνευματικού εργαστηρίου» του Δήμου. Το «μαύρο χρώμα» είναι στην πραγματικότητα σκόνη και καυσαέρια αυτοκινήτων. Το πρεβάζι είχε να καθαριστεί πάνω από 3 – 4 χρόνια!.... Η καθαριότητα περιορίζονταν κυρίως στα πατώματα των αιθουσών, σε ένα πρόχειρο ξεσκώνισμα και σε πασαλίματα στις σκάλες των ορόφων. Οι τοίχοι, τα καλοριφέρ, τα φωτιστικά, οι τζαμαρίες, οι κουρτίνες ( όπου αυτές υπήρχαν ) και άλλοι χώροι του κτηρίου καθαρίζονταν σπάνια.

Η Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα